Help

Met behulp van de Plantenvinder kunt u eenvoudig een plant vinden op basis van verschillende zoek-opties. Hieronder staan enkele van deze zoek-opties uitgelegd.

Latijnse naam: Wanneer u (een deel van) de Latijnse naam van een plant intypt, dan toont de Plantenvinder alle planten waar deze zoekterm in voorkomt. Het is hierbij niet van belang of de plantnaam begint met de gebruikte zoekterm, of dat deze term in een ander gedeelte van de plantnaam staat.

Nederlandse naam: Voor veel planten is naast de Latijnse plantnaam ook de Nederlandse plantnaam bekend. Het is daarom ook mogelijk om te zoeken op de Nederlandse naam van een plant.

Planttype: Via de filters is het mogelijk om alleen de planten te selecteren die tot een bepaald planttype behoren. Op deze manier is het mogelijk om te zoeken binnen een specifiek planttype.

Kenmerken: Via de filters is het mogelijk om één of meerdere kenmerken van een plant aan te vinken. Wanneer u dit doet, dan worden alleen de planten getoond die voldoen aan de geselecteerde kenmerken. Hoe meer kenmerken u aanvinkt, hoe specifieker het zoekresultaat zal worden.

Zodra de juiste planten gevonden zijn, kunnen alle kenmerken van de plant bekeken worden. Alle planten beschikken over één of meerdere foto’s. Indien bekend wordt er ook aangegeven of u deze plant kunt kopen via een webshop, of bij een winkel/kwekerij bij u in de buurt.

De informatie op deze website is samengesteld door ervaren professionals met een liefde voor planten. Hun jarenlange ervaring heeft ervoor gezorgd dat de Plantenvinder zeer uitgebreide én accurate informatie bevat over een grote verscheidenheid aan planten.